Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Om Skoogs

Familjeföretaget Skoogs, grundat av den idérika Tage Skoog under åren 1962-1963, har genomgått en imponerande utveckling sedan sin början. Idag, flera decennier senare, är Skoogs Handels AB en stolt koncern som fortfarande ägs och drivs av den hängivna grundarfamiljen.

Koncernen har visat en enastående bredd i sina verksamhetsområden som sträcker sig från bränslen/energi, via hotell och restaurang till fastigheter. Denna diversifiering av affärsintressen har varit nyckeln till vår långvariga framgång.

Inom fastighetssektorn utmärker sig Skoogs inte bara genom att förvärva och utveckla fastigheter, utan även genom sitt stora engagemang för handel och shopping. Ett utmärkt exempel på detta är deras flaggskeppsprojekt Småstaden köpcentrum, som har blivit en uppskattad destination för shopping och rekreation i regionen.

Koncernen har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser som erkänner deras insatser.

År 2017 hedrades Skoogs Handels AB med priset ”Årets företagare i Norrbotten,” vilket visar på deras starka affärsstrategi och deras bidrag till regionens ekonomi och samhälle.

Ett av deras senaste projekt, det eleganta KUST Hotell & Spa, har inte bara erhållit Stora Byggpriset 2017 utan har även blivit nominerat till två andra högt ansedda utmärkelser, nämligen ”Årets Bygge i Sverige” och ”Årets Miljöpris” vid Betonggalan.

Med en personalstyrka på omkring 140 dedikerade medarbetare och en årsomsättning som uppgår till cirka 4,5 miljarder kronor, är Skoogs Handels AB en betydande ekonomisk aktör i det svenska näringslivet. Vårt konstanta engagemang för kvalitet och våra innovativa affärsstrategier gör oss till en pålitlig och betydelsefull bidragsgivare till såväl den lokala som den nationella ekonomin.

Med fortsatt framgångsrik verksamhet och en stark förankring i familjär tradition ser framtiden för Skoogs Handels AB ljus ut och innebär möjligheter till fortsatt tillväxt och utveckling.

 

 

 

Familjen Skoog

 

 

Tage Skoog

Grundare

Christina Skoog

Ägare & VD Skoogs Fastigheter, KUST Hotell & Spa

Roland Skoog

Ägare, VD Skoogs Energi

Emma Skoog

HR Skoogs Handels

Simon Skoog

Säljare Skoogs Bränsle

Elin Skoog

Skoogs Fastigheter

Malin Becker

Styrelsemedlem