Satsning på Hakkas


Satsning på Hakkas

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht tillsammans med Skoogs Bränsles försäljningschef Thomas Andersson premiärtankar på invigningsdagen.

Hakkas-borna kan fortsätta att tanka sina bilar på orten, och Skoogs Bränsle är en av de aktörer som möjliggjort en mack i byn. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och kommunalrådet Jeanette Wäppling deltog under invigningen.

Vi finns där du finns. Sällan har Skoogs Bränsles ledord varit mer passande. Men vi backar åtta månader för att ge er bakgrunden. Det var då som byborna fick kännedom om OK:s beslut om att lägga ned macken i Hakkas. I det läget hade förstås invånarna kunnat välja att acceptera läget – men istället valde de att starta en mackgrupp och tack vare det initiativet kunde en helt ny mack byggas längs E10.

Med stöd av Länsstyrelsen och Gällivare Kommun samt alla de nästan 400 privatpersoner som köpt en andel i macken kunde de nå målet. Den 18 augusti invigdes den av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht som premiärtankade på den stora dagen. Bränslet levereras förstås av Skoogs Bränsle.

Macken i Hakkas är Skoogs Bränsles första anläggning i Norrbotten med både bensin och diesel. Kunderna kan tanka med såväl Skoogs-kort som med ett vanligt bankkort.

Skoogs Handels använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen och statistik. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på skoogs.se/cookiepolicy