H&M storsatsar och flyttar till Träkronan


Det är sensommar och högtryck för projekt Träkronan. Skoogs Handels AB har nöjet att presentera den glädjande nyheten att H&M byter lokal i Piteå och utökar sin yta till 2200 kvadratmeter som ny hyresgäst i Träkronan/Småstaden.

- Vi är glada att kunna presentera H&M som en hörnsten och attraktiv partner i projekt Träkronan. Och det känns riktigt roligt att Piteå blir först ut i regionen med konceptet H&M Home, och att H&M Beauty introduceras i Piteå, säger Christina Skoog, VD, Skoogs Handels AB.

 

Projekt Träkronan omfattar ett helt kvarter mitt i centrala Piteå, som förutom shopping även inkluderar boende i bland annat stadsradhus och ett nytt hotell, 15 våningar högt, med skybar och högklassig restaurangverksamhet. H&M’s uppväxling i Piteå kommer innebära en stor ökning av kedjans butiksyta, som bland annat kommer innefatta regionens första H&M Home. H&M’s expansion i Piteå är ett led i H&M Sveriges satsning att växa genom nya lägen och utökade ytor. Samtidigt pågår förhandlingar med flera andra intressanta etableringar.

Skoogs hjärta klappar varmt för Piteå. Vi vill vara med och utveckla Piteå som handelsstad och besöksmål och bidra till en positiv utveckling i staden, avslutar Christina Skoog.

 

 

För mer information, kontakta: Christina Skoog, VD Skoogs Fastigheter AB, Tel 070-330 01 31 E-post christina.skoog@skoogs.se

Fakta projekt Träkronan:

  • Investering: Ca 400 miljoner kronor
  • Tidplan: Köpcentret och bostäder beräknas stå helt klart under 2017. Hotellet beräknas öppna sommaren 2016.
  • Köpcentrum: 10 500 kvm kommersiella ytor
  • Boende: Ca 70 lägenheter och Piteås första stadsradhus
  • Hotell: 15 våningar med konferensavdelning, spaavdelning, restaurang och skybar
  • Kontor: Ja